Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wanneer start de verkoop?

De verkoop is 30 maart gestart! Bekijk woningaanbod voor het actuele aanbod.

Wanneer start de bouw?

De bouw gaat starten! Begin 2024 starten de grondwerkzaamheden en de verwachte oplevering is begin 2025.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwhuis heeft heel veel voordelen: je deelt het in zoals jullie zelf willen, je kiest zelf het sanitair en de keuken uit en je hebt er voorlopig geen onderhoud aan. Bovendien zijn de woningen erg goed geïsoleerd waardoor je minder energielasten hebt! Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Zijn er mogelijkheden de woning naar eigen wens aan te passen?

Er zijn mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen door te kiezen uit opties die vooraf worden aangegeven. De opties zijn onder andere: uitbouwen, dakvenster/dakkapellen, indelingswijzigingen, openslaande deuren etc. De optiemogelijkheden staan vanaf de start van de verkoop op deze projectwebsite.

Is er een gasaansluiting aanwezig in de woningen?

Heb je een gasrekening die door het dak gaat? Niet in Natuurlijk Skoatterwald. Alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. 

Hoe werkt de financiering van een nieuwbouwwoning?

Duurzaam wonen levert meer op dan je denkt. Onze financieel partner NextHome kan je hier alles over vertellen. Zij zijn nieuwbouw specialisten en betrokken bij het project. Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden? Lees meer over de duurzaamheidshypotheek.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Komen er ook huurwoningen in Natuurlijk Skoatterwald?

Nee er komen geen huurwoningen in ons project.